Yumeiho therapie

Yumeiho therapie voor een sterk en soepel lichaam

Als je pijn voelt, steeds stijver wordt of regelmatig last hebt van bijvoorbeeld je rug of je schouders, dan is dat een boodschap. Niet bedoeld om te negeren, maar om te luisteren naar je lichaam en het op te lossen.

Hoe sneller je erbij bent,
des te sneller kan je lijf herstellen
en des te kleiner blijft het ‘getroffen gebied’.

Laat je het doorsudderen, omdat je hebt geleerd ‘niet klagen maar dragen’ en ‘dat gaat wel weer over’, dan verspreidt de pijn zich naar het goede been, of de andere schouder, omdat je gaat compenseren. Je verstrakt. Je krijgt spanning. En als je dan óók nog stress ervaart van andere prikkels in je leven, dan is het geen wonder dat je niet meer kwik en energiek je bed uit springt. Zó zonde!

Ik weet en bewijs dat het anders kán. Als je snel ingrijpt. Als je hulp vraagt. Als je wéét dat je goed voor jezelf moet zorgen omdat je dán ook anderen kunt blijven helpen. Dus laten we dat doen, ik help je graag!

PraktijkPreventis_ShotTakenPhotography (4 of 42)

Wat maakt Yumeiho bijzonder?

Yumeiho® therapie is de basis van mijn werkwijze. Het is een holistische, Japanse manuele therapie.Een procedure duurt ongeveer 75-90 minuten waarbij de therapeut gebruik kan maken van ongeveer 100 verschillende technieken.

 

Het doel is om het hele bewegingsapparaat te corrigeren en in balans te brengen. Speciale stretch- en mobilisatietechnieken gecombineerd met een diepe massage bieden snel en effectief pijnverlichting. Dat betekent dat het voor mensen met pijn aan spieren en gewrichten geweldige resultaten kan geven. U zult een verschil voelen al vanaf de eerste sessie.

Scheefstand van het bekken

Yumeiho® therapie is gebaseerd op de overtuiging dat ons bekken het centrum en het fundament van ons skelet is. Elke a-symmetrie van het bekken kan het begin van vele problemen zijn. Het belangrijkste doel van de Yumeiho® therapie is om het bekken te corrigeren en de wervelkolom goed uit te lijnen.

 

Het kan soms lijken dat het ene been korter is dan het andere, terwijl in werkelijkheid het bekken scheef staat. Doordat één kant van het lichaam zwaarder belast wordt kan dit klachten geven van de onderrug, tintelingen en pijn in de ledematen, hernia, ischias, hoofdpijn of klachten aan organen.

bekken

Ik ‘kraak’ je dus niet, maar kan wel stevig drukken.

 

Bijvoorbeeld als ik voel dat het lichaam dat nodig heeft om het bekken te corrigeren of de wervelkolom goed uit te lijnen. Als die basis weer recht is, kun je veel klachten blijvend verhelpen, zoals hernia en uitstraling naar de benen, maar ook hoofdpijn en klachten en aan de organen. Daarom vind ik Yumeiho zo fijn.

Welke klachten zijn te behandelen met Yumeiho®?

De Yumeiho® therapie is voor veel doeleinden in te zetten, o.a:

 

–  Preventief en als onderhoudsbehandeling om klachten te voorkomen.

–  Klachten van het bewegingsapparaat zoals: scheefstand van het bekken of krommingen in de wervelkolom.

–  Zenuwpijn, spierpijn en gewrichtspijn.

–  Maagdarmklachten zoals diarree, obstipatie, slechte darmwerking.

–  Zwangerschapsklachten en voorbereiding op de bevalling.

–  Groeipijn bij kinderen.

–  Slaapproblemen, burn-out, stress-

–  Herstel na intensief sporten en voorbereiding op wedstrijden

–  Ondersteuning bij revalidatie.

–  Verbeteren van een oppervlakkige, onjuiste ademhaling.

–  Niet kunnen ontspannen.

Voor wie

Met Yumeiho kan ik bijna iedereen behandelen die van klachten af wil, of zich preventief wil laten onderhouden of een diepe ontspannende massage zoekt. Hardwerkende ondernemers, zwangere vrouwen of jonge moeders, en zelfs kinderen en pubers die helaas steeds jonger lichamelijke klachten ervaren. De techniek pas ik aan, zo heb ik voor minder weerbare mensen, extra zachte technieken die wel degelijk veel verschil kunnen maken in het herstel of de pijnverlichting.

Vrouwen

Omdat juist vrouwen zo geneigd zijn om zichzelf voorbij te lopen. Omdat we als meisje al te horen krijgen dat die maandelijkse ongemakken erbij horen. En omdat je leert om jezelf weg te cijferen en te doen alsof alles maar vanzelf over gaat. Met Yumeiho maak ik je spieren los én geef ik je tijd om te ontspannen, zodat je die to-do-lijst vergeet. Even terug in je lijf en genieten.

Masseurs en therapeuten

Andere professionals behandel ik graag. Omdat ik weet dat ze extra kritisch zijn. Omdat zij mijn technieken nog meer op waarde kunnen schatten. Omdat ik vooralsnog de enige in Friesland ben met de Yumeiho-methodiek, en ik hen er graag mee laat kennismaken. Gelukkig mag ik een aantal professionals regelmatig behandelen en verwijzen we zo nodig ook naar elkaar door. Voel je dus welkom.

ZZP’ers M/V

Ondernemers maken bijna standaard te weinig tijd voor zichzelf, terwijl de stress en lange werkweken wel knagen aan hun gezondheid. Juist voor ZZP’ers, zoals mannen met zwaar lichamelijk werk en vrouwen met staande beroepen, is het slimmer en veiliger om maandelijks onderhoud in te plannen . Vóórdat je lichaam zelf aan de bel trekt.

‘Als je luistert naar je lichaam als het fluistert, hoef je het niet te horen schreeuwen’

Tarieven:

 

Eerste consult: € 80,-

Duur ongeveer 1,5 -2 uur

  • intake gesprek, balans test, houding ( postuur) check
  • na het gesprek direct je eerste yumeiho behandeling 60 -75 min
  • eventueel oefeningen voor thuis.
  • na afloop kopje kruiden thee en overleg over de vervolg consult of traject.

 

Vervolg consult

Kort :  30 min: € 35,-  ( nek en schouders, rug of benen)

Basis : 60 min: € 70,-  ( geldig voor maandelijkse onderhoud)

60 min: € 60,-  ( geldig voor 2x per maand een therapie)

 

Uitgebreid : 90 min: € 90,-  ( een therapie eens in 2-3 maanden die meer tijd en aandacht vraagt dan een 1 uur)

Extra:   120 min: € 120,- ( gebruikelijk in het geval van ischias klachten of spit aanval).

Kinderen / jongeren: tussen € 35,- en €60,-.

Duur van de behandeling is in overleg met de ouders en hangt af van de klacht en leeftijd van het kind.

 

Rugzorg traject : intensief aanpak bij rug-, nek- en/of schouderklachten –  op aanvraag.

Dit mag je verwachten

 

– Een behandeling duurt meestal anderhalf à twee uur. De eerste keer gaat daar een gesprek over je klachten aan vooraf, zodat ik je meteen zo gericht mogelijk kan behandelen.

– Je zit en ligt op een soort judomat, zodat ik mij goed om je heen kan bewegen en jouw lichaam continue ondersteuning heeft van de vloer.

– Je houdt je kleding aan, losse zachte kleding is het meest geschikt. Schrik niet, want ik laat je buigen en stretchen en gebruik mijn handen, knieën en armen om jouw spieren los te maken, dus ik kom dichtbij je. Geef je over, vertrouw op mij en ervaar wat het met je spieren doet!

– Aan het eind de behandeling zorg ik altijd dat je ontspant, eventueel onder een dekentje, en na afloop kun je met een kopje thee even relaxen.

– De volgende dag zal het voelen alsof je lichte spierpijn hebt, maar je zult ook merken hoeveel gemakkelijker veel bewegingen weer gaan en hoe sterk je je voelt: de energie kan weer stromen!

Praktijk Preventis:

✓ Herstel van klachten  ✓ Klacht preventie ✓ >12 jaar ervaring in herstel van klachten

Wat klanten zeggen over mij: